Wat begon met een stukje grond van 2000 m² met oude, vitale olijfbomen, werd al snel meer dan een hectare zalige olijfgaard. Dit stukje grond bevindt zich daar waar ooit het episch centrum van de Etrusken was, vlakbij het meer van Bolsena. Het is al eeuwenlang bekend voor zijn goede kwaliteit van olijven.

Er was eens

Iluigi is van 100% Italiaanse olijven. De olijfolie die door velen als de beste ter wereld wordt ervaren.  Koop je een goedkope olijfolie, bekijk  zeker eens het label.  Extra virgin olijfolie uit Italië met Europese olijven is natuurlijk geen echte Italiaanse olijfolie. Geraffineerde olijfolie mag wel chic klinken, het wil  juist zeggen dat de olie zo werd behandeld dat ze naar olijfolie zou smaken… .In de goedkope  massaproductie olijfolie steekt  meestal nog geen fractie van deenergie, tijd en controle in die je bij onze olijfolie wél terugvindt. Biologisch dat proef je, maar is niet alledaags.

Laat u niet misleiden

Als leken zijn we de wereld van de olijfolie binnengetreden. Met onze olijfolie willen  de dankbaarheid tonen aan alle “Luigi’s” in La Bella Italia – de Italianen die hun authentieke tradities en kennis over olijven willen delen met ons.

Een eerbetoon

Goede olijfolie is fruitig (zacht, aromatisch en boterachtig). Verse olijfolie heeft iets bitter op de tong. Een peper sensatie in je keel is een teken van goede en verse olijfolie. Is de olijfolie daarenboven complex van smaak, een werkelijk smaakboeket in je mond, en blijft deze in je mond kleven, dan heb je te maken met een superieure olijfolie.

Uitgesproken smaak

Biologisch telen of niet? Eens je het beste hebt geproefd, wil je nooit nog iets anders. Er komt heel wat bij kijken maar het is het meer dan waard. Onze olijven dragen het Europees biolabel en dat merk je. Olijfbomen nemen alles op wat je hen geeft. Wij geven hen dan ook enkel het beste: organische meststof, aromaten, algen & solfer. Géén kunstmest, nitraten, amoniak enz. De olijven gaan binnen de 24 uur na het plukken naareen professionele perserij. Gegarandeerd extra virgin - organic - koudgeperst en van de eerste persing.

Alleen het beste

‚Äč

Bolsena is gekend om zijn prachtige natuur, zijn authentieke en gastvrije bevolking, heerlijke keuken en topkwaliteit van olijfolie. Willen jullie in Bolsena komen genieten, dan werken wij graag een unieke reis voor u uit.

Zalig genieten