Biolabel

BOLSENA

Bolsena is een prachtige mediteraanse streek gelegen in het noorden van Lazio en staat al sinds de tijd van de Etrusken gekend voor de hoge kwaliteit van de olijfolie. Onze grond ligt op de flanken van de heuvels aan de rand van en met zicht op het meer van Bolsena. Wat begon met een stukje grond met oude vitale olijfbomen van 2000m², te midden van olijfgaarden, werd al snel 3000m² een beetje later hadden we voor we het goed en wel beseften meer dan een hectare zalige olijfgaard.

Onze olijfsoorten zijn typisch voor de streek: Frantoio en de autochtone soort Canino. Beide olijfbomen hebben een gemiddelde tot hoge productiviteit, die jaar op jaar constant is. De boom is zeer geschikt voor verschillende klimaten en terreinen, daarom zie je de boom in heel Italië maar vnl. in Midden-Italië.  De olijven zijn gemiddeld qua grote en hebben een gemiddeld rendement voor olijfolie. Frantoio is de meest gebruikte variëteit in de olijfolieproductie van Italië. Het is een echte olijf voor olie. Dat is ook af te leiden van het woord zelf, het betekent ‘olijfpers’.

 

UITGESPROKEN SMAAK

Olijf cultivars worden allereerst verdeeld in hun plaats van oorsprong; de meeste namen voor cultivars zijn afkomstig van plaatsnamen.

Onze cultivars produceren een olie met een midden tot hoge fruitige intensiteit. De extra vergine olijfolie heeft tonen van groene bladeren en gras. Hints van groene appel. Het eindigt met een zoete, milde verse amandelsmaak en een peperige sensatie met een aangename nota van artisjok. Het is een relatief pittige extra vergine olijfolie. Typisch aan de Frantoio olijfolie is zijn textuur, het heeft een boterachtige en romige textuur.

Goede olijfolie is fruitig (zacht, aromatisch en boterachtig). Verse olijfolie heeft iets bitter op de tong. Een peper sensatie in je keel is een teken van goede en verse olijfolie. Is de olijfolie daarenboven complex van smaak, een werkelijk smaakboeket in je mond, en blijft deze in je mond kleven, dan heb je te maken met een superieure olijfolie.

 

100% ORGANIC

Onze olijfgaard wordt met veel zorg behandeld in elke fase van het leven van de bomen, tot het persen van de olijven. En dit met respect voor de natuur. Biologisch telen of niet? Voor ons was die keuze snel gemaakt..

Onze olijven worden 100% biologisch geteeld en krijgen enkel natuurlijke meststof, aromaten (bramen, eikels,..), algen en solfer. Géén kunstmest, nitraten, amoniak, enz..! En dit proef je, een olijfboom neemt alles op wat je hen geeft! Ook al komt hier heel wat bij kijken, het is het meer dan waard!

 

BIOLABEL

Onze olijven worden met de hand geplukt en binnen de 24u mechanisch geperst. Wij bottelen enkel olie van de eerste persing en zonder verdere behandeling. 1e persing of koud persen betekent dat de olijfolie bij het uitvloeien van de perskoek niet warmer dan 28 graden celsius is geweest. Als de temperatuur hoger is, gaat dat ten koste van de kwaliteit. Onze olijven dragen het Europees biolabel en daar zijn we trots op!

 

BOTTELEN

Om de invloeden van licht, warmte en zuurstof zo veel mogelijk te beperken, slaan we de olie op in stalen vaten om enkele weken tot rust te komen. De olie wordt vacuüm gebotteld in stalen flesjes, die geen zuurstof of licht binnenlaten.

We bewaken heel streng de kwaliteit en zuiverheid van onze olijfolie en kunnen op die manier een product aanbieden waarvan we zeker weten dat je het verschil proeft met de ‘mainstream’ olijfolie, die minder vitamines en bioactieve stoffen bevat. Onze biologische olijfolie wordt geproduceerd volgens de regels van de kunst in de heuvels van Bolsena.

 

LE MOMENT SUPRÊME!

Een zomerse barbecue, een fris slaatje of een winterse ovenschotel. Met onze extra vergine olijfolie voeg je een extra toets toe aan elk gerecht. Zowel met een mandje brood op de eettafel als in bereidingen of salades, ben je steeds verzekerd van de lekkere smaak en de hoge zuiverheid van onze biologische olijfolie.

Probeer nu een flesje uit en geniet van de pure Italiaanse smaak. We zijn benieuwd om te horen wat je ervan vindt en hopen dat we je snel opnieuw mogen begroeten.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »