In onze olijfgaard staan vooral olijfbomen van de soorten Canino & Frantoio. Een olijfboom en de olijven nemen alles op wat je hen geeft.
Dit proef je, de olijf liegt nooit. Eens biologische olijfolie geproefd wil je geen andere meer. Onze olijfbomen krijgen enkel organische meststof en aromaten (bramen, eikels, ….)  algen en solfer.   

 

Onze olijven gaan naar een professionele perserij binnen de 24u dat ze geplukt worden. Een koude persing en wij  bottelen enkel olie van de eerste persing. Extra virgin olive oil gebruik je als culinaire olijfolie. Puur aan tafel, in je salades, als 'finishing touch' bij je koude
of warme gerechten.

 PERSING

Wat begon met een stukje grond met oude vitale olijfbomen van 2000m², te midden van olijfgaarden, werd al snel 3000m² een beetje later hadden we voor we het goed en wel beseften meer dan een hectare zalige olijfgaard. Bij ons groeien vooral de traditionele olijfbomen canino & frantaio. Onze grond ligt in wat ooit het Episch centrum van de Etrusken was. Op de flanken van de heuvels aan de rand van en met zicht op het meer van Bolsena. Volsinolio, olijfolie van de Etrusken.

EXTRA VIRGIN

Bekomen door koude eerste persing. Product 100% van Italiaanse olijven. Olie bekomen enkel door natuurlijke meststoffen. Olijven mechanisch geperst binnen de 24u nadat ze geplukt worden. Onze olijven worden met de hand geplukt.

 

MADE WITH LOVE