01 Mei 2020

Iluigi - Snow White Tea

Vakantiegevoel: Wintersport

Ingrediënten: witte thee

Premium witte Yunnan thee

Deze kwalitatieve witte thee uit Yunnan, wordt geproduceerd in de Chinese provincie in het Zuid-Westen van China, aan de grens met Myanmar en Thailand.

De theeplanten groeien op een hoogte van 1300-2000 meter. De plant bestaat uit  lichtgroene, grote bladeren en veel witte knoppen. De witte thee werd populair tijdens de Song-dynastie in China. Ze was lange tijd enkel bekend in China, maar wordt nu ook in Sri Lanka en India geproduceerd. In China is de provincie Fujian de grootste witte thee producent.

Witte thee wordt ook wel eens  ‘The beauty of tea’ genoemd. Het is de allerpuurste en zuiverste vorm die thee kan aannemen. Witte thee is niet gefragmenteerd of bewerkt. De thee wordt niet geoxideerd zodat de blaadjes niet zouden beginnen ‘roesten’. Na hun oogst worden ze enkel gedroogd.

 

Bereiding

Voor de bereiding van witte thee worden alleen de allerjongste scheutjes gebruikt, dit zijn de nog niet ontloken topblaadjes van de eerste nieuwe theescheuten Hierdoor bevat de witte thee nog al haar natuurlijke antioxidanten en is ze dus geweldig voor de huid. Omdat de topjes maar één keer per jaar geplukt kunnen worden is witte thee een dure specialiteit.

De thee heeft een heel subtiele, zachte smaak verrijkt met bloemige tonen. Witte thee heeft een zachte, zoete geur en is totaal niet bitter, zelfs niet als je de thee lang laat trekken. Witte thee is erg kwetsbaar. Om de volste smaak uit de thee te halen, kan je er best afgekoeld kokend water bij gieten. Dit is water met een temperatuur tussen de 75-85°C.

Onze Iluigi Snowwhite is witte thee van de beste kwaliteit (Silver needle). De knopjes zijn nog niet tot echt blaadjes volgroeid en zijn bedekt met lichte zilverkleurige donzige haartjes. Ze worden met de hand geplukt en alleen de jongste en onbeschadigde knoppen worden gebruikt voor de thee. Dit geeft de snowwhite die extra pure, zuivere kwaliteit.

Recent posts

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »