01 Mei 2020

Iluigi - Pina Colada Tea

Vakantiegevoel: exotische strandvakantie

Ingrediënten: Ananas, kokosnoot, appel, rozenbottel en hibiscus

Als er een cocktail is die je instant een zomergevoel geeft is het de piña colada. Het is een van de populairste coctails in heel de wereld. Het is een alcoholische longdrink-cocktail op basis van witte rum, annanassap en kokosmelk. In het spaans betekent piña colada letterlijk gezeefde ananas.

De beroemde cocktail met ananas is het officieel erkende nationale drankje van Puerto Rico. Er zijn enkele verhalen die de oorsprong van de cocktail verklaren.

De bekendste is van een Puerto Ricaanse piraat Roberto Confresi die de basis ingrediënten van het drankje al zo’n 200 jaar geleden bijeen mengde en aan zijn bemanning gaf.

In 1954 voegde Ramon, de barman van het Caribe Hilton San Juan hotel Don Q Gold-rum en Coco López, een kokosroom die enkele jaren daarvoor was uitgevonden, aan het brouwsel toe. Toen ontstond de officiele piña colada. Het hotel was populair in Hollywood en dus werd het drankje dat ook.In 1979 werd het drankje nog bekender door het wereldbekende lied van Rupert Holmes en zijn Escape( the piña colada song) en stond het symbool voor exotisch avontuur.

Met Iluigi pinacolada creëerden we een thee met een hoog zomer gehalte. Zelfs op een herfstachtige koude dag met een warme piña colada thee voel je middenin een zomerdag. Je sluit je ogen, geniet van de heerlijk frisse smaak van de ananas en je voelt meteen het zand tussen je tenen. Met deze zonnige klassieker kom je zelfs de regenachtige dagen door.

Ook in de zomer kan je je eigen piña colada Iluigi ice tea maken. Je hoeft niet ver te gaan en brengt die hippe beachbar naar je achtertuin. Zeker nu in tijden van Corona waar we met z’n allen thuis zitten is een overheerlijke piña colada thee ideaal om even te kunnen ontsnappen uit de dagelijkse routine en al te dromen over een exotische strandvakantie.

De Iluigi piña colada thee is gebaseerd op de overheerlijke cocktail met ananas. Om nog een extra fruitige, zoete touch te geven, voegden we appel, rozenbottel en hibiscus toe. Deze thee is ideaal voor zoetebekken en kan je drinken op elk moment van de dag.

 

 

(Foto 1 : Craig Bonsignore(CC BY-SA 2.0))

Foto 2: Randy Robertson(CC BY 2.0)

Foto 3 ananas: Haylee Sherwood(CC BY 2.0)

Recent posts

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »