01 Mei 2020

Iluigi - Olive bio tea (detox)

Vakantiegevoel: Italië

Olijfbladeren, stukjes mango, appel, banaan, sinaasappel, korenbloem en zonnenbloem

Al meer dan 35 jaar gaat Silvie naar het meer van Bolsena.  Ook Carl als reisagent zag meteen de charmes die het land te bieden heeft. De Italiaanse keuken en de Zuiderse gastvrijheid staken hier bovenuit. Hij ziet Italië als een land van rust, van puurheid. Zijn ervaringen als reisagent en wat hij telkens weer opnieuw van zijn klanten hoorde bevestigden dit.

Italië is het land van pasta, van koffie, van Limoncello maar zeker ook van olijfbomen. Net zoals olijfolie is thee ideaal om alle slechte stoffen uit ons lijf te halen. Wat als we deze twee nu eens zouden combineren? Dit bracht Silvie en Carl op een idee. We nemen de natuurlijke producten uit Italië en combineren ze met over heel de wereld toch wel bekende en veel gedronken drank.

“Hier vind je nog het authentieke Italië. De vriendelijke gastvrije bevolking met hun prachtige, unieke landschappen en authentieke cultuur.”

Positieve werking

Olijfbladeren bevatten belangrijke bioactieve substanties die goed zijn voor het hele lichaam. De bladeren zijn gal en lever stimulerend en bevatten veel antioxidanten.

In een enkel olijfblad zitten er meer dan twaalf verschillende antioxidanten. De bekendste ervan is oleuropeïne. Door deze stof heeft de olijf zijn bittere smaak. Het zorgt voor de bescherming van onze celstructuur. Nog een voordeel van deze stof is zijn antivirale en antibacteriële werking. Oleuropeïne beschermt de boom tegen insecten, maar vooral tegen bacteriën. Ook bij de mens heeft het olijfblad een antivirale werking tegen verscheidenen virussen en bacteriën en remt hun groei.

 

Bovendien verlagen olijfbladeren je bloeddruk. Ze zijn ontzettend goed voor een gezonde bloeddoorstroming en versterking van je immuunsysteem bij regelmatige inname. Conclusie: Thee uit olijfboombladeren is dus uiterst gezond.

Buiten het gezonde aspect is olijfthee ook gewoon heerlijk. Na een koude winterdag opwarmen met een warme thee of in de zomer een frisse ijsthee, het smaakt altijd.

Zo zie je hoeveel voordeel je kan halen uit een dagelijks kopje thee. Bij deze unieke thee geldt zeker het gezegde “A cup of tea a day, keeps the doctor away”.

 

De smaak van deze ILuigi olive’s detox bio tea is zeer mild en aromatisch. Deze thee heeft een fruitige, zoete touch door de stukjes appel, mango, appelsien en banaan. Deze smaak wordt gecombineerd met een lichte bittere toets van olijf. Ideaal voor fruitliefhebbers die toch houden van een licht bittere toets.

 

Recent posts

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »