01 Mei 2020

Iluigi - English Breakfast Tea

Mengeling van zwarte thee: Assam, Ceylon, Keniaanse thee

English breakfast tea, de typische thee uit Engeland. Of dat is toch wat velen denken. Deze melange is een van de bekendste soorten thee ter wereld. Hoewel deze soort oorspronkelijk niet uit Engeland komt, wordt deze thee wel zo genoemd omdat de Britten ze graag drinken tijdens hun afternoon tea.

English breakfast vs Earl Grey

 

Er zijn wel degelijk enkele verschillen tussen de twee soorten thee. Beide zijn het mengsels van zwarte thee, wat hen beide hun straffe smaak geeft. Nu is het belangrijk waar de zwarte thee net vandaan komt. English breakfast is een puur mengsel van Assam(een zwarte thee uit India), Ceylon( Zwarte thee met citrus uit Sri Lanka) en Zwarte thee uit Kenia. Deze theesoort bestaat enkel en alleen uit een mengeling van zwarte thee.

Een echte ontbijtthee

 

Wat maakt een thee nu een echte ontbijtthee?  Om een ​​ontbijtthee te zijn, moet de mengeling vol, moutig, rijk en ontwakend zijn. Dit is zeker het geval bij onze English breakfastthee. Door het hogere cafeïnegehalte in zwarte thee, wordt het een stevige ontbijtthee genoemd, de naam zegt het zelf. Je bent meteen goed wakker en krijgt de juiste energie voor de rest van de dag.

De beste moment om van onze English breakfast te genieten is ’s ochtends of meteen na een maaltijd. Dit is gunstiger voor je darmen en cardiovasculaire gezondheid dan bv. een groene thee. Vermijd cafeïnehoudende thee in de avond of voor het slapen gaan.

 

Melk en suiker?

Dit is typisch Brits, melk en suiker bij de breakfast en afternoon tea. Je kan volledig zelf kiezen of je je thee verrijkt met melk en/of suiker. Wanneer je de thee zwart drinkt, zonder melk of suiker ervaar je een volle smaak ideaal bij hartig voedsel. Als je er toch voor kiest om melk en suiker toe te voegen krijg je een aroma dat lijkt op een warme toast met honing. Zo kan je je thee helemaal naar jouw wens samenstellen en genieten van waar jij op dat moment zin in hebt.  

Recent posts

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »